Nieuwbouw

Onze nieuwbouw plannen krijgen vorm in het begin van 2014. In 2013 woonden we in Tiel. Een woning waar we al lang woonden en die door ons compleet gerenoveerd was.  Maar in 2013 gingen we kijken voor een nieuwe keuken en toen we dat op een rijtje hadden moest er extra stroom door de vloer, dus een nieuwe vloer etc. En een nieuwe badkamer kwam vervolgens in het vizier en …..

Toen we alles bij elkaar op telden, de aannemende filedruk op de A2 waar ik elke dag in stond en de wens van Tessa voor een nieuw huis, kwamen we tot de conclusie dat een nieuw huis wellicht een betere optie zou zijn.

Dus wij huizen kijken, het toeval wilden dat er dat weekend een openhuizen route van Era was. Dat was voor ons heel leerzaam, omdat we eigenlijk niet precies wisten wat we zochten. En dan kom je er snel achter dat het helemaal niet zo makkelijk is om precies het juiste huis te vinden.

Vervolgens hebben we het gebied wat beter bepaald waar we zochten en op Funda alle potentieel interessante huizen op een rijtje gezet. De weekenden vulden zich snel met het rondrijden en kijken.

Op een gegeven moment kwamen we uit bij een pand op de Weidsteeg, een opknap pand. Tessa ging daar kijken en reed een rondje door de buurt en zag de bouwperceels op de Oostersingel liggen en vond het gelijk een prachtig plek. Jeroen had daar nog twijfels aan, want die herinnerde zich de omgeving uit de tijd dat hij nog in Culemborg woonde. Maar wat bleek, Kleurrijk Wonen had de hele buurt opgeknapt door er 86 nieuwe woningen neer te zetten.

En zo kwam nieuwbouw in eens in de picture.