Open haard bouw vervolg…. / zolder/ bronboring

Die spierpijn die voorspeld werd, klopt wel. Vandaag zijn we verder gegaan met de ruwbouw van de openhaard. Hoe hoger we kwamen, hoe zwaarder het werd.

Na het stapelen heeft Ewald de kachel alvast in de eerste stuclaag gezet, zodat de stucadoor t.z.t. hem verder kan afwerken. Van een stapelconstructie is de openhaard nu in een keer veranderd in een geheel en zijn de contouren duidelijk. Wij zijn enthousiast!

Invalid Displayed Gallery

Gisteren ging het dak erop, vandaag hadden de mannen van de Flier een trapje naar de zolder gemaakt en konden wij er ook op. Flier mannen waren druk met het leggen van de vloerverwarming en wij zagen dat de zolder veel groter was dan we gedacht hadden. Aandachtspuntje is nog dat het velux dakraam wat hoog lijkt te zitten.

Invalid Displayed Gallery

Jos, de boormeester van Besteco, kwam vandaag ook langs om een probleem op te lossen. Om een eventueel inzakkingsgevaar te voorkomen is er nu een frame gemaakt met een stelcon plaat als deksel boven de boring.

Invalid Displayed Gallery