Warmtepomp boring – dag 1

Vandaag komen de mannen van Besteco de boring voor de warmtepomp doen. Er komen twee grote vrachtwagens voor gereden afgeladen met spullen.

Had geen idee dat het zoveel werk was, maar ze hebben drie dagen nodig. Vandaag gaan ze de eerste boring doen en een pulse slaan. Morgen de tweede boring en donderdag tenslotte de sleufen graven en PE strengen naar binnen brengen. Om het voor hun makkelijk te maken heeft van de Flier, goed vooruit gedacht, alvast de pijp naar binnen in de bijkeuken aangelegd.

Invalid Displayed Gallery

 

Om de boring te maken hebben ze een container neergezet waarin ze water hebben gezet, maar door de hoeveelheid water in de grond raken ze druk kwijt. Bijvullen gaat te traag, dus op het laatst wordt er water uit de slot bijgepomp. De resultaten van de boring zijn erg goed, de eerste 9 meter is klei en leem, niet zo goed dus, maar daarna gaat het verder met steeds grover, vochtig zand. De boormeester, Jos, is dan ook heel tevreden over het resultaat.