Bouw eerste verdieping / voorbereiding warmtepomp boring

Vandaag gebeurt er weer van alles. Voor de installateur foto’s gemaakt van het terrein en daar visueel ingetekend waar de boringen moeten komen. Dit wordt dan weer aan de boorder gestuurd, zodat deze kan kijken of zijn machine op het terrein past.

De kalkzand lijmers zijn weer full speed bezig, morgen moet de hele eerste verdieping er op staan. Het begint nu echt vorm te krijgen en de contouren van een “echt” huis beginnen aan de buitenkant zichtbaar te worden.

 

Invalid Displayed Gallery

Update 28 oktober 2014

Was vandaag naar de Infosecurity, drukke beurs. Relatie netwerk onderhouden en iets vroeger klaar dan vanuit Amsterdam.

Dus nog daglicht. Gauw even gaan kijken en een paar foto’s geschoten. De gestortte garagevloer ligt uit te harden en de mannen van de Flier zijn druk aan het freezen om alle dozen in de wanden te krijgen. Ook nog even een foto gemaakt van de stalen balk in het plafond, zodat we straks weten waar die ligt.

 

Invalid Displayed Gallery

Uitzetten eerste verdieping

Nadat het beton gestort is op de eerste verdiepingsplaten kan begonnen worden met het uitzetten van de kim (= eerste laag stenen) op de eerste verdieping. Deze uitlijning wordt hierna gebruikt om de kalkzandstenen op de goede plek te zetten. Nauwkeurigheid is dan ook van groot belang.

Ik krijg nu wel een goede indruk van hoe de eerste verdieping er uit gaat zien.

Invalid Displayed Gallery