Category Archives: ruwbouw

Weekend update 9 november

Ook dit weekend weer prachtig weer. Zonnetje en droog. Wat dat betreft mogen we tot nu toe niet klagen.

De mannen van de Flier zijn druk in de weer geweest en op steeds meer plaatsen zitten de leidingen in de muur.

De kalkzandsteen lijmers hebben de bovenste punt op het dak gezet, zodat de contouren nu helemaal zichtbaar worden.

 

Invalid Displayed Gallery

Warmtepomp boring dag 2 plus zoldervloer

Vandaag gaan de mannen verder met de boring van de tweede collector. Om 13.00 uur komt de zolderverdieping en gaat die erop.

 

Als ik aan kom zijn de mannen al bezig om grind in het boorgat te storten. Dit zorgt ervoor dat er een betere uitwisseling is van de warmte en dat het gat niet kan instorten. Bij de eerste boring is dit perfect gegaan, maar bij de tweede boring loopt het vast. De mannen gaan aankijken of het grind door het eigen gewicht alsnog zakt.

Voor de zolderverdieping wordt een grote kraan ingezet en wordt de lijmkraan op het lege perceel nummer twee neergezet, nu kan dat nog…..

 

 

Invalid Displayed Gallery

Warmtepomp boring – dag 1

Vandaag komen de mannen van Besteco de boring voor de warmtepomp doen. Er komen twee grote vrachtwagens voor gereden afgeladen met spullen.

Had geen idee dat het zoveel werk was, maar ze hebben drie dagen nodig. Vandaag gaan ze de eerste boring doen en een pulse slaan. Morgen de tweede boring en donderdag tenslotte de sleufen graven en PE strengen naar binnen brengen. Om het voor hun makkelijk te maken heeft van de Flier, goed vooruit gedacht, alvast de pijp naar binnen in de bijkeuken aangelegd.

Invalid Displayed Gallery

 

Om de boring te maken hebben ze een container neergezet waarin ze water hebben gezet, maar door de hoeveelheid water in de grond raken ze druk kwijt. Bijvullen gaat te traag, dus op het laatst wordt er water uit de slot bijgepomp. De resultaten van de boring zijn erg goed, de eerste 9 meter is klei en leem, niet zo goed dus, maar daarna gaat het verder met steeds grover, vochtig zand. De boormeester, Jos, is dan ook heel tevreden over het resultaat.

Weekend update: steigers staan

In het weekend met een prachtige zonnetje, hebben we uitgebreid rond gekeken. De steigers zijn donderdag en vrijdag geplaatst, zodat daarmee straks de Clickbricks geplaatst kunnen worden.

Aankomende week gaat er weer veel gebeuren, dinsdag tot en met donderdag komen ze warmtepomp boring doen, woensdag gaat de zoldervloer erop en daarna komen de zolderwanden.

 

Invalid Displayed Gallery

Update 28 oktober 2014

Was vandaag naar de Infosecurity, drukke beurs. Relatie netwerk onderhouden en iets vroeger klaar dan vanuit Amsterdam.

Dus nog daglicht. Gauw even gaan kijken en een paar foto’s geschoten. De gestortte garagevloer ligt uit te harden en de mannen van de Flier zijn druk aan het freezen om alle dozen in de wanden te krijgen. Ook nog even een foto gemaakt van de stalen balk in het plafond, zodat we straks weten waar die ligt.

 

Invalid Displayed Gallery