Category Archives: open haard

Open haard bouw vervolg…. / zolder/ bronboring

Die spierpijn die voorspeld werd, klopt wel. Vandaag zijn we verder gegaan met de ruwbouw van de openhaard. Hoe hoger we kwamen, hoe zwaarder het werd.

Na het stapelen heeft Ewald de kachel alvast in de eerste stuclaag gezet, zodat de stucadoor t.z.t. hem verder kan afwerken. Van een stapelconstructie is de openhaard nu in een keer veranderd in een geheel en zijn de contouren duidelijk. Wij zijn enthousiast!

Invalid Displayed Gallery

Gisteren ging het dak erop, vandaag hadden de mannen van de Flier een trapje naar de zolder gemaakt en konden wij er ook op. Flier mannen waren druk met het leggen van de vloerverwarming en wij zagen dat de zolder veel groter was dan we gedacht hadden. Aandachtspuntje is nog dat het velux dakraam wat hoog lijkt te zitten.

Invalid Displayed Gallery

Jos, de boormeester van Besteco, kwam vandaag ook langs om een probleem op te lossen. Om een eventueel inzakkingsgevaar te voorkomen is er nu een frame gemaakt met een stelcon plaat als deksel boven de boring.

Invalid Displayed Gallery

Start bouw openhaard

In ons huis komt een warmte accumulerende kachel van de kachelbouwer, http://www.kachelbouwer.nl. We hebben gekozen voor een moderne finoven, die wordt gebouwd van stapelelementen.

Voordeel van deze variant voor ons is dat we hem in elke kleur kunnen afwerken die we mooi vinden.

Hij komt als roomdivider in de kamer, zodat de kamer wat minder lang wordt en we een optisch, gescheiden eet- en zithoek krijgen.

Tot nu toe beperkten onze inspanningen zich tot praten, telefoneren, e-mailen en dingen uitzoeken. Nu moesten we echter zelf aan de bak want we zouden helpen met de bouw van de kachel.

Ewald van de Kachelbouwer kondigde al aan dat dit spierpijn in het weekend zou opleveren….. en hij krijgt gelijk.

Invalid Displayed Gallery

Vandaag hebben we alles, zo’n 2600kg, naar binnen gesjouwd en een eerste aanzet gemaakt. Morgen verder.